INKOOP OUD IJZER.

SOORTEN METAAL.

Er zijn veel soorten oud ijzer (metaalafval), gelukkig kunt u bij ons terecht met alle soorten oud ijzer van roestig ijzer lang en kort oud ijzer. Alle soorten leveren geld op, maar daarom snel een afspraak voor het laten afhalen van uw metaalafval. AMR Recycling komt ook oud ijzer bij u ophalen. Onderstaand vindt u de omschrijving van de meest voorkomende ijzer soorten. U kunt ook gebruik maken van onze container service.

IJzer (staal)...........................................

Kort ijzer   

Schroot

Pons afval

Blik

Snij afval

Nieuw afval   

Andere diversen soorten


IJZER (STAAL)

IJzer ook wel veel genoemd als zijnde staal, is een veel voorkomende metaalsoort en wordt voor veel doeleinde gebruikt. IJzer wordt veel gebruikt bij gebouwen, bruggen en auto's. U kunt ijzer herkennen aan zijn gewicht, daarnaast gaat ijzer snel roesten.

LOOD

Lood is een zware metaalsoort, voor zijn omvang zult u niet zeggen dat het veel gewicht heeft. Lood wordt veel gebruikt bij het tegen gaan van water. Dit komt omdat lood erg soepel is, het is dus na elke vorm te buigen. Daarom ziet u lood vaak op daken, kozijnen etc.

INKOOP METALEN.

SOORTEN METALEN.

Er zijn veel soorten metalen, gelukkig kunt u bij ons terecht met alle soorten metalen van gemend koper tot schoon koper. Alle metalen zoals Aluminium, lood, zink, RVS, PVC Kabel, messing, brons. Maak daarom snel een afspraak voor het laten afhalen van uw metalen. Akkerman Recycling komt ook de metalen bij u ophalen. Onderstaand vindt u de omschrijving van de meest voorkomende metalen.

Rood koper.............................................

Aluminium

RVS

Koper geel (Messing)

Lood

Zink

Stekker kabel

Kabel PVC


ALUMINIUM

Aluminium heeft een bekende eigenschap, het is namelijk erg licht van gewicht. Daarnaast is aluminium vaak schoon en is ook licht van kleur. Aluminium word veel gebuikt in bijvoorbeeld blikjes, traanplaat en spuitbussen.


RVS

RVS staat voor Roest-Vrij-Staal. De naam omschrijft al zijn functie, het heeft de sterkte van Staal (ijzer) maar het roest niet. Daarom wordt RVS veel gebruik bij hygiënische doeleinde. Zo worden vaak grote tanks gemaakt van RVS, het is sterk maar het roest niet. De kenmerken van RVS is dat het veel gewicht heeft en het is een schone, glimmende uitstraling.


KOPER

Koper is een metaal soort wat niet sterk is maar een goede functie heeft als geleiding. Het is een dure metaalsoort, dit komt omdat koper een moeilijk verkrijgbaar product is. Koper wordt veel gebruikt voor elektriciteit, water of gas. Koper is te vaak te herkennen aan zijn rode kleur.

Metalen zoals rood koper een van de meest waardevole metalen kunnen in principe bij de meeste schroothandelaren worden verkocht. Zie daarvoor wel de voorwaarden.

INFO INKOOP OUD IJZER EN METALEN.

AMR Recycling is uw partner in het recyclen en verwerken van diversen soorten oudijzer. AMR Recycling is erop gefocust om effectief, efficiënt en functioneel te werk te gaan. Dit houdt in dat AMR Recycling de klant op de eerste plaats komt. Ons streven is om u zo goed mogelijk te woord te staan, zowel op ons inname terrein als buiten ons inname terrein. Wij nemen alle soorten oud ijzer en metalen in. Uiteraard hebben wij ook een weegschaal om uw oudijzer en metalen zoals koper, aluminium, messing, brons, zink, roestvrijstaal, lood en kabels apart te wegen. De inkoop van deze metalen geschiedt tegen dagprijzen afhankelijk van de materialen die worden aangeboden vervuiling kwaliteit en hoeveelheid. De activiteiten van AMR Recycling zijn op te delen in een viertal activiteiten: Inkoop van oud ijzer en metaal afval bij bedrijven en particulieren. Het recyclen van diversen oudijzer en metalen op een verantwoorde manier. Info over sloopwerk en het verwijderen van oud ijzer en metaalafval binnen een bedrijf. Inkoop ICT materialen van incourante computers en netwerken en servers. Met de combinatie van deze 4 activiteiten is AMR RecyclinG een echte recycleer, aangezien we actief zijn in zowel het verzamelen of inzamelen als het bewerken en verwerken van oud ijzer en metaalafval.

OUD IJZER.

Wij zijn er voor zowel de particuliere klant, de zelfstandig ondernemer als de zakelijke markt. Of het nu gaat om bijvoorbeeld deskundig advies, de hoogste opbrengst, een op maat gemaakte offerte, de efficiënte af- en aanvoer van metalen of flexibele openingstijden: AMR Recycling en onze medewerkers biedt u alle mogelijkheden. Onze persoonlijke dienstverlening wordt ondersteund met vakkundige medewerker. AMR RecyclinG is voor oud ijzer en metalen uw partner in het recyclen en verwerken van diversen soorten oudijzer. Bij oudijzer is niet sprake van veel soorten maar meer van kwaliteiten. S.V.M. is shredder materiaal,veelal licht ijzer met aanhangende andere materialen zoals wasmachines autowrakken motoren Electro fietsen en degelijke andere artikelen. Deze producten gaan door een grote maalmachine ook wel genoemd een (shredder) waarna met magneetbanden en met wind de verschillende materialen worden gescheiden licht bij licht oudijzer zwaar bij zwaar oud ijzer plastics ander vuil worden gescheiden van elkaar zoals de Non ferro metalen. De inkoop van oud ijzer is bij AMR Recycling in goede handen de betalingen zijn contant of indien gewenst op rekening.